Iedereen weet dat er winterbanden en zomerbanden zijn. Maar waarom is het belangrijk de winterbanden op tijd te wisselen voor zomerbanden?

Omdat deze wissel toch twee keer voorkomt in een jaar leggen we uit hoe dit bij ons in z’n werk gaat en waarom het zo belangrijk is om dit te doen.

John van Almen – serviceadviseur: “Bij P. van de Ven geven wij u passend advies en helpen u graag zo veilig en voordelig mogelijk op weg. Wij zorgen voor een gratis profielmeting en uw huidige set banden wordt kosteloos gecontroleerd. Uiteraard leveren wij A-kwaliteit banden. Ons aanbod is breed, zowel exclusieve als budgetmerken zijn bij ons te vinden.”

John-van-Almen

Wat zijn de drie redenen om met zomerbanden te rijden?

1 Meer grip op de weg

Het rubberen profiel van zomerbanden is van dikker en harder materiaal gemaakt. Hierdoor heeft u boven de 7 graden Celcius met zomerbanden het beste grip op de weg.

Let op! Bij koudere omstandigheden (onder de 7 graden Celcius) wordt het rubber van de band harder. Dit vermindert de grip van een zomerband en kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Om deze reden kondigen wij de bandenwissel vaak pas aan wanneer de lente officieel van start is gegaan en het kwik van de thermometer is gestegen.

2 Kortere remweg

Doordat u meer grip op de weg hebt, heeft u automatisch een kortere remweg. Ook met hardere snelheden komt u sneller tot stilstand met zomerbanden. Dit heeft opnieuw te maken met het hardere materiaal rubber.

3 Zuiniger rijden

Met zomerbanden rij je zuiniger afstanden. Dit heeft te maken met het gladde profiel van de banden. Doordat het profiel gladder is, is de rolweerstand minder groot dan bij winterbanden. Hiervoor speelt de bandenspanning ook een belangrijke rol. Uw banden presteren namelijk pas optimaal als er voldoende stabiliteit en draagkracht is.

De bandenwissel inplannen bij P van de Ven in Hapert

De bandenwissel zal, net als voorgaande jaren, plaatsvinden door het maken van een afspraak. Ten opzichte van vorig jaar gaan wij ervan uit dat we voldoende capaciteit hebben om iedereen te helpen zoals u dat van ons gewend bent. Het is prettig als u uw bandenwissel van tevoren online inplant. U kunt hier eenvoudig een afspraak inplannen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u altijd even langskomen of contact met ons opnemen via: 0497-591766

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.