CARAVANBANDEN

Goede caravanbanden dragen bij aan hoe zuinig en veilig u op vakantie gaat. Omdat caravans vaak langere tijd stil staan drogen de banden uit en krijgen ze droogtescheurtjes. Wanneer een band beschadigd raakt kan dit invloed hebben op de grip, verbruik en draagvermogen. Voorkom ongemakken tijdens uw vakantie en laat jaarlijks uw banden controleren

VERVANGEN VAN CARAVANBANDEN

Caravanbanden vervangen moet elke 6 jaar. P. van de Ven raadt aan om deze termijn aan te houden voor het vervangen van uw banden. Wanneer u niet zeker bent van de leeftijd van uw band kunt u het best de Dot code controleren. De Dot code bestaat uit 4 cijfers, waarbij de eerste 2 cijfers staan voor het week nummer en de laatste twee het jaartal. Een Dot code van ‘1914’ betekent dus week 19 in 2014.

CARAVANBANDEN KOPEN

U kunt bij P. van de Ven alle caravanbanden kopen. Wanneer u banden koopt is het belangrijk om op een aantal punten te letten: – Duurzaamheid – Draagvermogen – Rolweerstand Het is verstandig om juist om te gaan met het draagvermogen, wanneer uw caravan zwaarder is dan waar de banden op berekend zijn kan dit een klapband veroorzaken. Echter is het tegenovergestelde ook niet goed. Banden die veel meer gewicht kunnen dragen dan wat de caravan eigenlijk weegt zorgen voor een onrustige en stuiterige wegligging. Voor de juiste band kunt u daarom het best contact opnemen met P. van de Ven in Vessem voor een gedegen advies.

ZOMERBANDEN

Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7°C.

> Meer over zomerbanden

ALL SEASON BANDEN

All Season banden zijn banden geschikt voor alle seizoenen.

> Meer over All Season Banden

WINTERBANDEN

Winterbanden hebben bij temperaturen onder de 7°C o.a. een betere grip, betere wegligging.

> Meer over Winterbanden

BANDENSERVICE

De staat van uw autobanden heeft direct effect op uw rijcomfort en de algemene veiligheid op de weg.

> Meer over Bandenservice

BANDENLABEL

Sinds 1 november 2012 is het Europese bandenlabel van kracht. Op deze pagina meer informatie hierover.

> Meer over Bandenlabel

banden-merken

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.