APK keuring bij P. van de Ven in Hapert2023-11-22T12:37:51+00:00

P. van de Ven – APK Keuring

Waarom zou u een APK-keuring laten uitvoeren bij een P van de Ven in Hapert?

Een goede conditie van uw auto is essentieel, niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor anderen op de weg. Tijdens de wettelijk verplichte APK (Algemene Periodieke Keuring) wordt uw uuto op verschillende punten gecontroleerd, waarbij zowel veiligheids- als milieuaspecten worden beoordeeld, inclusief lekkages en uitstoot.

U kunt de APK voor uw auto laten uitvoeren vanaf:

 • APK zonder onderhoud: 39 euro
 • APK icm onderhoud: 19 euro

Toeslag diesel i.v.m. meting deeltjesteller 25 euro

Kies voor P. van de Ven voor uw APK-keuring

Hoewel u uw auto overal kunt laten keuren, biedt P van de Ven de garantie dat uw voertuig in de beste handen is. Onze gecertificeerde APK-keurmeesters zijn ervaren monteurs met diepgaande kennis van diverse merken en als specialisme Ford. Wij streven naar optimale verkeersveiligheid en hebben een grondig inzicht in uw auto, waardoor we tijdens de keuring precies weten waarop te letten. Mocht er onverhoopt een kwestie zijn, dan kunnen we reparaties uitvoeren met originele onderdelen, en dit altijd met een heldere prijsopgave vooraf. Bij P. van de Ven geldt: een afspraak is een belofte.

Voor de APK-keuring van uw auto is P. van de Ven dé beste keuze.

Veel gestelde vragen

Wat is een steekproef tijdens de APK keuring?2023-11-22T12:35:53+00:00

Bij het afmelden van een auto bij de RDW, kan er willekeurig een steekproef vallen. Op een steekproef heeft P van de Ven geen invloed. Als dit het geval is moet de auto 90 minuten blijven staan. Een controleur van de RDW zal dan een controle uitvoeren en ondervinden of de APK goed is uitgevoerd.

Is een APK Keuring dan ook meteen onderhoud?2023-11-22T12:34:20+00:00

Nee, als de auto is goedgekeurd betekent dat niet dat er het komende jaar niks kapot kan gaan. De APK is namelijk een moment opname. Het blijft dus belangrijk om uw auto te laten controleren en onderhouden.

Op welke punten wordt de auto APK gekeurd?2023-11-22T12:33:09+00:00

Op welke punten wordt een APK uitgevoerd?

De APK regelgeving is Europees vastgesteld en de APK keuring van uw auto wordt altijd uitgevoerd door een opgeleide keurmeester. Ook de punten waarop uw auto zal worden gekeurd zijn vastgesteld door de overheid. Zij houden hiervoor drie hoofdcategorieën aan, namelijk verkeersveiligheid, milieu en registratie. Voldoet uw auto niet aan de opgestelde normen in één van deze categorieën, dan zal hij worden afgekeurd. U moet de auto dan eerst laten repareren voordat hij weer de weg op mag.

Alle onderdelen van de APK keuring op een rij

Maar op welke punten binnen bovenstaande categorieën wordt jouw auto nu precies gekeurd? Hieronder geven we u een lijst met specifieke onderdelen per categorie waarnaar de APK keurmeester zal kijken en op basis waarvan hij uw auto zal goed- of afkeuren.

De APK punten voor Verkeersveiligheid:

 • Remmen
 • Wielophanging
 • Schokdempers
 • Bandenprofiel
 • Stuurinrichting
 • Verlichting
 • Carrosserie
 • Uitlaat
 • Ruitenwissers (voorruit)

De APK punten voor Milieu:

 • Uitstoot
 • Roetfilter
 • Katalysator

De APK punten voor registratie:

 • Kilometerstand
 • Voertuigidentificatienummer
 • Brandstof
Kan ik de APK eerder laten uitvoeren?2023-11-22T12:30:05+00:00

Laat u uw auto binnen 2 maanden voordat de APK vervalt, keuren? Dan wordt de oude vervaldatum met 1 of 2 jaar verlengd. Dit hangt af van hoe vaak uw auto gekeurd moet worden. Als u uw auto eerder dan 2 maanden voor de APK-vervaldatum laat keuren, dan krijgt het voertuig een nieuwe vervaldatum.

Kan ik de APK uitstellen?2023-11-22T12:28:57+00:00

Wilt u de APK check van uw voertuig uitstellen? Dat kan alleen als u uw voertuig laat uitschrijven bij de RDW. Vergeet niet dat u de weg niet meer op mag als uw auto is uitgeschreven. Logisch, dat mag óók niet als uw auto niet aan de APK eisen voldoet of niet op tijd is gekeurd.

Wanneer en hoe vaak APK keuren2023-11-22T12:36:25+00:00

Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na 4 jaar voor het eerst voor de APK. Bij een dieselauto is dat 3 jaar. Na de eerste APK-keuring moeten benzineauto´s om de 2 jaar gekeurd worden tot ze 8 jaar oud zijn. Daarna moeten ze elk jaar worden gekeurd. Diesels moeten na de eerste APK al elk jaar worden gekeurd. Is een auto 50 jaar of ouder? Dan hoeft de APK niet meer. Een aanhangwagen of trailer hoeft u alleen APK te laten keuren als het gewicht boven de 3500 kg is.

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.

Ga naar de bovenkant