P. van de Ven – Financieren van de auto

Een auto financieren bij P. van de Ven!

U heeft eindelijk uw droomauto gevonden, maar u heeft er niet direct het geld voor. Is een auto financieren dan een goede oplossing?

We kennen allemaal de kreet ‘Let op, geld lenen kost geld’. Een landelijke campagne om mensen bewust te maken van het feit dat geld lenen ook daadwerkelijk geld kost. En dit is natuurlijk ook zo. Toch kiezen veel mensen er voor om geld te lenen. Wat zijn hier de voordelen van? En welke nadelen zijn er aan verbonden? Dat leggen we graag uit.

Wat zijn de voorwaarden bij een auto financieren?

We zoomen eerst even in op de voorwaarden bij het financieren van een auto. Kan iedereen zomaar wat geld lenen? Nee. Niet iedereen kan zomaar geld lenen. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Althans, de hoogte en premie van de lening wordt bepaald door een aantal factoren. Dit zijn:

 • Hoogte van uw inkomen
 • Uw dienstverband. Heeft u een vast dienstverband of een jaarcontract? Ook dit kan van invloed zijn op het bedrag dat u kunt lenen.
 • Heeft u een restschuld? De kredietverstrekker zal uw aanvraag eerst testen bij het BKR
 • Uw woonsituatie. Woont u alleenstaand of samen? Hoe hoog zijn uw woonlasten?
 • Heeft u nog een reservepotje?

Waarom een financiering?

Wat zijn precies de voordelen van een auto financieren met geleend geld? De voordelen hebben we hieronder opgesomd:

 • U betaalt een vast bedrag per maand. Dit bedrag past bij uw financiële situatie, omdat u zelf uw inkomen en overige informatie hebt ingevoerd.
 • U bent zelf volledig eigenaar van de auto die u met geleend geld gekocht heeft. Verkoopt u de auto? Dan is de restwaarde voor u.
 • Voordat u een lening afsluit weet u al wat de kosten zijn. Er zijn geen verborgen kosten.
 • Heeft u een financiële meevaller? Dan kunt u de lening ook eerder aflossen. Zonder extra kosten.
 • U kunt direct een auto kopen, ondanks dat het geld even niet op de bank staat. Of u houdt uw spaargeld in stand.
 • U kunt een nieuwere/betere auto kopen, waardoor de kans op hoge kosten voor onderhoud lager is.

Waar moet u op letten bij het financieren van een auto?

Het financieren van een auto brengt ook nadelen en risico’s met zich mee. De nadelen sommen we hieronder op:

 • U weet niet of uw situatie de komende jaren hetzelfde blijft. Misschien komt er een kleine bij? Of ga je naar een grotere woning toe? Het kan zijn dat het afgesproken maandelijkse bedrag een struikelblok gaat vormen.
 • Lenen kost geld. Hoeveel dit precies is hangt af van de kredietverstrekker. Via onze financieringsmodule zijn de tarieven relatief laag.

Tot slot

Een auto financieren brengt de nodige voor- en nadelen met zich mee. Bij Automobielbedrijf P. van Ven helpen wij u graag om een goede keuze te maken. Wij hebben een erg positieve ervaring bij Findio voor Auto, en kunnen daarom het financieren van een auto ook aanraden. Uiteraard is dit wel afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Een goed begin is het invullen van onze financieringsmodule, zodat u direct weet waar u aan toe bent. Voor vragen kunt u contact op nemen via de contactpagina op onze website.

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.