P. van de Ven – De vloeistofcheck

Zoals u weet is het belangrijk om elke dag voldoende te drinken. Elke dag de vloeistoffen van uw auto bijvullen is niet nodig, daar zijn reservoirs voor. Echter deze raken een keer leeg door gebruik van de diverse systemen in de auto, denk aan:

  • Koelvloeisof
  • Remvloeistof
  • Ruitensproeivloeistof
  • Motorolie
  • Stuurbekrachtigingsvloeistof

Auto’s hebben dus voldoende vloeistof nodig om goed te kunnen functioneren. Een auto gebruikt verschillende vloeistoffen. Zo zijn koel-, rem- en ruitenvloeistof  bij de meeste mensen wel bekend. Ook bij de olie voor in de auto gaat er vaak wel een lampje branden, wanneer deze rood is van kleur dan is het vaak te laat. Voorkom dit door dit te controleren. Een wat onbekendere vloeistof is die voor de stuurbekrachtiging. Al deze vloeistoffen moeten voldoende aanwezig zijn, zodat uw auto in goede conditie blijft.

Koelvloeistof
Het is van belang dat de koelvloeistof altijd voldoende aanwezig is. De koelvloeistof zorgt er namelijk voor dat de motor niet oververhit raakt. Wanneer er te weinig vloeistof aanwezig is kan de motor dus te heet worden. Het is beter om dit te voorkomen.

Remvloeistof
De remvloeistof zorgt er voor dat een auto kan remmen. Niet heel onbelangrijk om genoeg remvloeistof in de auto te hebben dus. Als een auto niet kan remmen kunt u vast wel bedenken welke gevolgen dat kan hebben voor u en uw medeweggebruikers. De remvloeistof dient ook om de 2 jaar te worden vervangen. Dit is onderdeel van de onderhoudsbeurten.

Ruitenvloeistof
De ruitenvloeistof op zich is niet noodzakelijk voor de werking van de auto. Deze vloeistof zorgt er voor dat u tijdens het rijden de voor- en achterruit van de auto kunt schoonmaken wanneer deze vies geworden zijn. Wel zo handig om er genoeg van onder de motorkap te hebben.

Motorolie
De motorolie zorgt er voor dat de bewegende onderdelen in de auto soepel langs elkaar bewegen. Zonder olie zijn deze onderdelen immers niet gesmeerd. Dat is echter niet het enige. De motorolie heeft ook als eigenschap dat het warmte, vuil en verbrandingsresten afvoert. Zonder olie gebeurt dit niet, wat natuurlijk voor de nodige autoproblemen kan zorgen.

Stuurbekrachtigingsvloeistof
Tegenwoordig zit er in de meeste auto’s wel stuurbekrachtiging. Maar wist u ook dat er bij het proces van stuurbekrachtiging vloeistof bij komt kijken? Deze betreffende vloeistof zorgt ervoor dat de wielen soepel draaien. Wanneer deze vloeistof niet voldoende aanwezig is gaat dit vanzelfsprekend niet meer soepel. Hierdoor kan schade aan uw auto optreden en daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Zoals u heeft kunnen lezen is het niet onverstandig om zo af en toe eens een vloeistofcheck te laten doen. Een vloeistofcheck bij P.van de Ven is helemaal gratis, dus wat houdt u tegen? Wanneer onze monteurs tot de ontdekking komen dat er ergens in de auto vloeistof tekort komt vullen ze deze direct voor u bij. In dat geval worden er wel kosten in rekening gebracht, maar dan alleen voor de vloeistof zelf. De rest is de service zoals u die van ons gewend bent.

Mocht u nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op.

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.