tip-van-kjelt

Technisch en creatief | Kjelt Spanjers loopt alweer een paar jaartjes rond bij Garage P. van de Ven en hij timmert lekker aan de weg. Begonnen als monteur en inmiddels de opleiding tot technisch specialist én apk keurmeester met goed gevolg afgesloten. Dat maakt hem allround en daar is hij best trots op.

“Het zat er eigenlijk altijd al in dat ik iets met auto’s of motoren zou gaan doen”, vertelt Kjelt. “Ik denk dat ik een jaar of veertien was toen ik mijn eerste brommer kocht. Een poosje daarvoor had ik me eens afgevraagd hoe het eigenlijk kon dat een auto of motor vooruit gaat. Daar ben ik me in gaan verdiepen en die techniek heeft me nooit meer losgelaten. Die eerste brommer heb ik zelf helemaal uit elkaar gehaald en ook weer in elkaar gezet. Later ben ik me meer op auto’s gaan richten.”

Het zit in de genen. Kjelt: “Misschien wel ja. Ons pap is heel technisch en ons mam erg creatief. De combinatie van die twee heb ik en dat komt van pas als automonteur. Je moet soms even ‘out of the box’ durven denken. Zo had ik pas iemand waarvoor ik een tijdelijke oplossing moest bedenken. Het benodigde onderdeel was niet op voorraad maar die man wilde toch op vakantie. Ik kon met een beetje creativiteit ervoor zorgen dat hij veilig de weg op kon. De échte reparatie volgde later. Mooi als je klanten zo tevreden kunt stellen.”

In zijn vrije tijd sleutelt Kjelt lekker door. “Ik ben eigenlijk altijd met auto’s bezig. Met een paar maten hebben we een crossauto gekocht die we opknappen. Meedoen aan een autocross is er nog niet van gekomen maar dat zit in de planning. Het doel is dan om met zo min mogelijk schade van de baan te komen. De schade die er eventueel van komt, kan ik zelf wel herstellen.”

Leuke kennismaking met Kjelt, toch? Wil je meer van hem weten? Bezoek dan Garage P. van de Ven en vraag gerust naar Kjelt. Je auto is in vertrouwende handen.

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.