P. van de Ven – Tips: Uw auto winterklaar maken

Geplande of ongeplande vakanties staan voor de deur en dat betekent dat niet alleen u daar klaar voor moet zijn, maar ook uw auto! Daarom geeft P. van de Ven u 5 tips om ervoor te zorgen dat u écht vakantieklaar bent en onbezorgd op pad kunt gaan.

1. Zet winterbanden onder je auto

Winterbanden zijn in een groot deel van Europa verplicht. Ze zorgen voor meer grip, waardoor je minder risico loopt op een auto-ongeluk als gevolg van gladheid. Ga je toch zonder winterbanden de weg op? Dan kan je hier een flinke boete voor krijgen in het buitenland. Daarnaast kan het rijden zonder winterbanden gevolgen hebben voor je aansprakelijkheid. Meer over winterbanden

2.Check je bandenspanning en profiel

Check van tevoren of je bandenspanning op orde is. Harde banden snijden beter door het winterweer, waardoor er minder kans is op aquaplaning. Controleer ook het profiel op je banden: dat moet minimaal 1,6 millimeter diep zijn. Voor winterbanden is het minimum 4 mm.

3.Gebruik ruitenwisservloeistof met antivries

In de wintermaanden wordt je voorruit sneller vies door pekel en opspattend water, waardoor je meer ruitenwisservloeistof gebruikt. Om ruitenwisservloeistof te kunnen gebruiken moet deze wel bestand zijn tegen lage temperaturen. Bij extreem koud weer kunnen de leidingen namelijk bevroren raken, waardoor je geen gebruik meer kunt maken van de vloeistof. Check van tevoren of jouw ruitenwisservloeistof bestand is tegen de kou. De meeste ruitenwisservloeistoffen zijn bestand tegen een temperatuur van -15 ℃.

4.Controleer de accu van je auto

Accu’s werken minder goed bij lagere temperaturen. Je accu loopt daarom sneller leeg wanneer je in de winter voor langere tijd stilstaat. Hierdoor kun je problemen krijgen met het opstarten van je auto. Wanneer je accu leeg is, dan start je auto zelfs helemaal niet meer. Het is daarom verstandig om je accu door te laten meten, voordat je weggaat. We raden je ook aan om je accu goed op peil te houden en regelmatig bij te laden. Dit kun je doen door om de zoveel tijd minimaal een half uur te rijden, zodat de dynamo je accu bijlaadt. Maak een afspraak voor het laten doormeten van de accu.

5.Neem een ‘wintervoorraad’ mee

Met de volgende ‘wintervoorraad’ ben je straks goed voorbereid op de koude winterdagen:

  • IJskrabber
  • Lifehammer
  • IJsdeken: leg hem op de voorruit voordat het gaat vriezen, zodat je niet hoeft te krabben.
  • Slotontdooier: om je sloten te ontdooien. Bewaar deze buiten de auto.
  • Veger: om sneeuw van je auto te vegen;
  • Warme dekens: voor als je onderweg met pech komt te staan en moet wachten op hulp.

Mocht u nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op.

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.