P. van de Ven – De Voorjaarscheck

Bent u klaar voor het voorjaar?

Maak uw auto klaar voor het voorjaar. We geven u enkele tips om uw auto van binnen en van buiten volledig klaar te maken voor de lente en de zomer. Bovendien profiteert u  tijdelijk van veel voordeel op zomerbanden en een airco onderhoudsbeurt. Zo rijdt u helemaal fris en goed voorbereid de zonnige periode tegemoet.

Goed voorbereid op weg

Het voorjaar is weer begonnen en daarom is het belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan. Dit hét moment om door een basislijst met “to do’s” te gaan, zodat u niks mist. Wij geven u 10 tips waar u aan moet denken om uw auto voorjaarsklaar te krijgen.

voor-banden-naar-p-van-de-ven-ford

Tip 1 Meer grip

Banden zijn de basis van het rijgedrag van uw auto. Zij spelen een grote rol in het rijcomfort, rijprestaties en ook van de veiligheid onderweg. Wanneer het buiten warmer is dan 7 graden, is het tijd om de winterbanden te vervangen voor zomerbanden voor meer grip, lager geluidsniveau en lager brandstofverbruik.

werkplaats-afspraak-maken-p-van-de-ven

Tip 2 Frisse lucht

Een airco die goed onderhouden is, zorgt ervoor dat u ook frisse lucht in de auto hebt. De airco moet regelmatig worden onderhouden, zodat u altijd frisse en koele lucht hebt wanneer het warmer wordt. Wij adviseren om de airconditioning eens in de drie jaar op lekken en functionaliteit te controleren, het te reinigen, en indien nodig het koelmiddel bij te vullen.

tip-van-kjelt

Tip 3 Goed zicht

In het voorjaar en in de zomer kunt u meer last krijgen van het licht. Om veilig in het voorjaar de weg op te gaan, is goed zicht essentieel. Zorg ervoor dat uw ruitensproeiervloeistof is bijgevuld, zodat u de ruiten altijd schoon kunt houden van vuil.

voor-banden-naar-p-van-de-ven-ford

Tip 4 Voldoende vloeistof

Als bestuurder dient u te controleren of er genoeg motorolie, koelvloeistof en remvloeistof in de auto hebt. In moderne auto’s worden onvoldoende hoeveelheden van sommige van deze vloeistoffen gerapporteerd door indicatoren, dus is het voorjaar een perfect moment om dit te controleren. Iedereen kan dit zelf doen, uiteraard voeren wij deze controle uit tijdens reguliere checks.

accucheck-bij-p-van-de-ven-hapert

Tip 5 Spanning

Een accu is van buiten niet te lezen, hiervoor is een accutester nodig. Niet veel mensen hebben deze standaard thuis liggen, daarom is het aan te raden om even  te vragen of wij de accu kunnen controleren. Zo weet je gelijk of je de accu moet opladen of vervangen nu de winter voorbij is. De gemiddelde levensduur van moderne accu’s is vijf tot zes jaar, maar veel hangt af van de omstandigheden waaronder de accu wordt gebruikt.

werkplaats-afspraak-maken-p-van-de-ven

Tip 6 Lichten

Zien en gezien worden is de belangrijkste regel voor verkeersveiligheid. Elke bestuurder kan zelf herkennen of een licht werkt, maar de controle gaat verder dan alleen een check of hij wel of niet werkt. De diagnostische software die door ons wordt gebruikt, controleert of de koplamp de straal in de juiste richting en over de juiste afstand werpt. Hierdoor voorkomt u dat u het tegemoetkomende verkeer verblindt.

voor-banden-naar-p-van-de-ven-ford

Tip 7 Wissers en reinigers

Nog een ogenschijnlijk alledaags iets waar veel mensen pas mee beginnen als er een probleem opduikt. Fluctuerende wintertemperaturen kunnen kleine scheurtjes in de rubberen wisserbladen veroorzaken en het afvegen van een bevroren voorruit kan de nauwkeurigheid van de hechting nadelig beïnvloeden. De lente is daarom een ideaal moment om deze onderdelen te controleren en, indien nodig, te vervangen.

accucheck-bij-p-van-de-ven-hapert

Tip 8 Diagnose

Moderne auto’s rapporteren alle belangrijke fouten met rode en oranje indicatoren. Wanneer u uw auto meeneemt voor een service, kan het geen kwaad om het personeel te vragen een storingslogboek af te drukken om uw belangrijke gegevens te verstrekken over de toestand van uw auto, dat wil zeggen informatie die u thuis niet kunt controleren. Meten is weten.

werkplaats-afspraak-maken-p-van-de-ven

Tip 9 APK-status

Uiteraard controleren wij de APK-status als onderdeel van regelmatige onderhoudsinspecties en waarschuwen u wanneer de APK-vervaldatum nadert. Hoe dan ook, de lente is een goed moment om uw kenteken te controleren op de APK-keuringsdatum.

tip-van-kjelt

Tip 10 Remmen en chassis

De remmen en het chassis worden gecontroleerd  als onderdeel van elke reguliere service beurt. Na de winter kunnen de remmen echter verstopt raken door onzuiverheden die worden opgevangen uit de vieze wegen, en ook het chassis heeft mogelijk veel troep en strooizout doorstaan. Kleine beschadigingen die meestal in de winter verschijnen, kunnen uiteindelijk leiden tot roest in de carrosserie. Dus het is het beste om dit op tijd te identificeren.

Zomerbanden

Banden zijn de basis van het rijgedrag van uw auto. Daarom is de kwaliteit van de zomerbanden van groot belang voor het rijcomfort, rijprestaties en dus ook voor uw veiligheid onderweg. Is het buiten warmer dan 7 graden? Dan is het tijd om de winterbanden te wisselen voor de zomerbanden. P. van de Ven Bandenservice helpt u goed en veilig op weg.

Airco onderhoud

Met een onderhoudsbeurt van uw airco gaat u fris het voorjaar en de zomer in. Airconditioning doet meer dan u denkt. Zo blijft uw auto niet alleen koel, ook voorkomt een airco beslagen ruiten en houdt stof, uitlaatgassen en pollen buiten. En verhoogt daarmee het rijcomfort. Wist u dat onderhoud aan uw airco niet wordt meegenomen in het standaard onderhoud? Daarom adviseren wij om eens per drie jaar airco onderhoud uit te voeren. Zo is uw airconditioning in topconditie voor het voorjaar.

jansen

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.