tip-van-kjelt

DE HERFST IS BEGONNEN: MONTEUR KJELT GEEFT 5 TIPS

De herfst gaat op 23 september officieel beginnen. Herfst gaat vaak gepaard met veel wind en regen. Het is daarom extra belangrijk goed voorbereid de auto in te stappen. Onze monteur Kjelt geeft vijf tips voor je op een rijtje gezet om veiliger van A naar B te rijden.

1. CHECK OF UW RUITENWISSERS GOED WERKEN
Schone ruiten zijn essentieel voor goed zicht. Goed werkende ruitenwissers dragen hieraan bij. Maken de ruitenwissers overdreven veel geluid of laten ze strepen achter? Laat de ruitenwissers dan nakijken.

2. LAAT DE BANDENSPANNING CONTROLEREN
Een te lage bandenspanning is niet alleen slecht voor het brandstofverbruik, maar kan ook voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen. Een te hoge bandenspanning daarentegen zorgt voor slechter contact met het wegdek en zorgt voor hogere bandenslijtage. Bovendien is in beide gevallen de kans op aquaplaning aanzienlijk: bij hevige regenval verliezen de banden het contact met de weg, wat voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen. Het is daarom belangrijk om de bandenspanning regelmatig te controleren. Wij helpen je graag!

3. CONTROLEER OF DE AIRCONDITIONING IN GOEDE STAAT IS
Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het van belang dat de airconditioning goed werkt. Ramen beslaan bij vochtig weer en het zicht kan hierdoor sterk verminderen. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Een goed functionerende airconditioning kan dit probleem verhelpen. Twijfel je over de staat van uw airconditioning? Maak hier een afspraak en wij helpen je graag.

4. ZORG DAT UW RUITENSPROEIERVLOEISTOF OP PEIL IS
Stel je voor: uw autoruit is vies en je wilt de autoruit schoonmaken door middel van uw ruitenwissers. Maar dan ineens is de ruitensproeiervloeistof op en trekken de ruitenwissers lelijke strepen. Hierdoor kun je niks meer zien door de voorruit. Voorkom zo’n gevaarlijke situatie en controleer geregeld het niveau van de ruitensproeiervloeistof. Tip van Rob: Zorg ervoor dat u altijd een reservefles met ruitensproeiervloeistof bij u heeft.

5. LAAT JE AUTO TIJDIG CONTROLEREN OP EVENTUELE PROBLEMEN
Pech onderweg? Voorkom dit door jouw auto op tijd te laten controleren. U kunt ervoor kiezen om alvast een wintercheck bij ons doen. De auto wordt dan gecontroleerd op 30 verschillende punten voor slechts €29,95. Interesse? Maak hier een afspraak voor een wintercheck.

Na het lezen van deze tips nog vragen over veilige herfstkilometers? Wij helpen je graag veilig op weg. Neem contact met ons op via 0497-591766, info@pvandeven.nl of maak hier online een afspraak.

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.