Alles over autobanden

Wanneer is het moment om van zomerbanden naar winterbanden te gaan, en andersom? Het kan ook heel goed zijn dat all season banden beter passen bij uw rijstijl. P. Van de Ven beschikt over alle bandensoorten en kan u voorzien van het juiste advies hierin.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn ervoor gemaakt om goed te presteren met temperaturen boven de 7°C. In de zomer zijn de wegen vaak warmer, hiervoor is een band met zwaarder/harder rubber nodig om de optimale grip te behouden. Door de samenstelling van zomerbanden heeft u een lager benzineverbruik, omdat de rolweerstand aanzienlijk lager is. Dit betekent ook dat het beter is voor het milieu. In Vessem helpen wij u graag met het vervangen van de banden.

Bij P. Van de Ven kunt u altijd terecht voor vrijblijvend advies.

Winterbanden

Winterbanden zijn niet alleen veiliger onder de 7°C, ze zijn in veel Europese landen ook verplicht tijdens de wintermaanden. Heeft u zelf geen plek voor de opslag van uw banden en woont u in of nabij Vessem? P. Van de Ven aan Wilhelminalaan 3 in Vessem regelt dit graag voor u!

Rubbersamenstelling van de winterbanden is anders dan die van zomerbanden. Het profiel van deze banden is dan ook wat dieper, hierdoor heb je een betere grip en een hoger rijcomfort.

All Season banden

All season banden zijn een juiste keuze voor de temperaturen in Nederland. Omdat all season banden zijn voorzien van meer lamellen biedt het een betere grip in de winter, maar is het wel stijf genoeg voor de zomerse temperaturen. In Duitsland zijn de regels anders dan in Nederland.

Informeer daarom bij P. Van de Ven of de all weather banden die je op het oog hebt voldoen. Denk ook na over het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Rijd je veel kilometers, dan zijn winterbanden een goede optie omdat deze minder snel slijten.

Caravanbanden

Caravanbanden moeten goed gecontroleerd worden voordat je ermee vertrek op vakantie. Omdat caravans vaak voor langere periodes stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Het uitdrogen van de banden kan leiden tot droogtescheurtjes en dit kan resulteren in minder grip van de band, hoger verbruik van de auto en een matig draagvermogen. Staat uw caravan in, of nabij Vessem, laat ze dan gerust checken door P. Van de Ven.

Het advies is om caravanbanden, mits niet uitgedroogd, elke zes jaar te vervangen. Als u niet zeker bent of de banden jonger zijn, dan kan u de Dot code controleren. Deze code bestaat uit vier cijfers waarbij de eerste twee cijfers staan voor het weeknummer en de laatste twee beschrijven het jaartal.