winterklaar

Rijden in de winter: Zo maakt u uw auto winterklaar

Vastgevroren deuren, een ijskoude motor en sneeuw op uw auto – typische winterongemakken. Wist u dat rijden met sneeuw op uw auto een boete van € 240,- kan opleveren? Met onze tips bereidt u zich goed voor en rijdt u veilig op winterse wegen!

Maak uw auto winterproof

Een goede voorbereiding is essentieel. Zorg dat u deze items in uw auto hebt voor sneeuw en vorst:

  • IJskrabber
  • Anti-condens doek
  • Warme dekens voor noodgevallen
  • Anti-ijsdeken voor je voorruit
  • Ruitontdooiers en slotontdooiers (bewaar ze binnenshuis)

Hoe bereidt u uw auto voor op de wintermaanden? Wij helpen u met het checken en winterklaar maken van uw auto:

Bandenspanning controleren
Houd altijd de juiste bandenspanning en check het profiel. Is het minder dan 4 mm diep? Dan zijn winterbanden slim. Ze bieden meer grip en verkorten je remweg op gladde wegen.

Smeer autodeuren en slot in
Smeer rubbers in met talkpoeder of Vaseline om bevriezing te voorkomen. Bevroren deur? Duw stevig om het ijs te breken. Behandel het slot met slotspray of vetvrij smeermiddel om bevriezing te voorkomen.

Antivries ruitenwisservloeistof
Kies voor ruitenwisservloeistof met antivries om bevriezing bij lage temperaturen te voorkomen. U herkent het aan de blauwe kleur.

Parkeer in eerste versnelling
Bij lage temperaturen: zet de auto in eerste versnelling of P om vastvriezen van de handrem te voorkomen. Is het toch bevroren? Trek dan voorzichtig iets strakker aan.

Controleer de accu
Laat de accu checken door de P. Van de Ven. Merkt u dat de accu achteruit gaat? Maak dan een lange rit of laad deze goed op. Korte ritjes laden de accu namelijk niet volledig op.

Tips bij vorst

Als vorst toch voor problemen zorgt, vermijd dan het laten draaien van de motor – het verspilt brandstof en is slecht voor het milieu. Gebruik in plaats daarvan een ijskrabber of ontdooispray voor bevroren autoruiten. En voorkom problemen door een anti-ijsdeken te gebruiken.

Bevroren ruitenwissers?

Gebruik een ijskrabber om ze los te maken, maar trek niet met kracht aan de ruitenwissers. Preventief: plaats een kurk onder de wissers of bind een sok eromheen.

Condens op de voorruit?

Gebruik een anti-condens doek, airco of blazer om het te verwijderen. Voorkomen kan met een sok met rijst of kattenbakvulling in de auto.

Veilig rijden

Pas uw rijgedrag aan: verminder uw snelheid, rij rustig weg, rem geleidelijk en kijk ver vooruit. Rijden in winterse omstandigheden vereist extra voorzichtigheid.

Blijf maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over ons bedrijf en acties.
U kunt zich hieronder aanmelden.